Afganii plătesc prețul pentru flexarea mușchilor

Afganii plătesc prețul pentru flexarea mușchilor lor
De Hamid Shalizi

Kabul (Reuters Life!)-Arif Sakhi a prevăzut și și-a propus mușchii bine uleiați pentru a câștiga coroana „domnului Afganistan” la începutul acestui an, dar în spatele acelui fizic perfect sculptat, organele sale importante se descompun sub tulpina abuzului de steroizi.

Moartea lui Sakhi, luna trecută, la vârsta de 26 de ani, a zguduit comunitatea de construire a corpului Afganistanului și a arătat că nu este la îndemâna companiei umbroase de miliarde de dolari în suplimente legale și ilegale.

„Din păcate, utilizarea suplimentelor ilegale a fost văzută în rândul tinerilor noștri constructori de corpuri, dar nu avem resurse pentru a -l opri”, a spus Ustaad Bawar Hotak, șeful Federației de culturism din Afganistan.

„Întotdeauna spun oricărui sportiv să folosească produse naturale în loc să folosească suplimente dăunătoare care le deteriorează sănătatea.”

Hotak a spus că există dovezi că atât antreprenorii profesioniști, cât și cei de amatori din Afganistan foloseau suplimente ilegale importate interzise de Federația Națională.

Dar Hotak a negat „Mr. Moartea din Afganistan s -a datorat utilizării suplimentelor riscante, spunând că Arif Sakhi a fost otrăvit de rivalii săi – chiar în timp ce colegii contractanți au declarat că ficatul campionului și rinichii au fost devastați de steroizi.

„Toți cei care se pregătesc pentru o competiție folosesc steroizi și alte tipuri de injecții pentru creșterea musculară”, a spus Haroon, care lucrează la Kabul Gym.
ad_icon

„O fac, el face și practic toți ceilalți”, a spus el, arătând către alți tineri care lucrează la fizicile lor într -o sală de sport plină de mașini de antrenament costisitoare și greutăți.

Federația spune că există peste 1.000 de săli de sport în Afganistan, inclusiv cel puțin 200 în Capitală, unde afișe uriașe ale cunoscuților musculmi în micii scurte sunt, în unele cazuri in public.

În orice zi, săli de sport din Kabul atrag până la 300 de bărbați pentru a lucra. Există, de asemenea, în jur de 15 săli de sport doar pentru femei, care atrag aproximativ 1.500 de membri care nu s-ar fi aventurat afară fără un însoțitor de sex masculin în timpul regimului talibanilor, cu atât mai puțin să ne implicăm în sport.

Provizii dubioase

Sportul și -a luat un loc din spate în războiul civil sângeros care a urmat ocupației sovietice în anii ’80, iar talibanii hardline a interzis multe sau condiții atașate, ceea ce a făcut imposibilă concurența.

Boxerii amatori ai țării, de exemplu, au fost împiedicați de competiții, deoarece barba stufoasă au fost nevoiți să cultive sub pumnii absorbiți de talibani.

A arăta potrivit și puternic este considerat un semn al bărbăției în societatea afgană, în special în rândul grupurilor etnice cu rădăcini în Asia Centrală. Numeroși tineri acordă o atenție deosebită aspectului lor și chiar în Pashtun South, unii luptători talibani își fac ochii cu kohl convențional.

„În prezent, culturismul s -a transformat într -o modă. Arătând în formă, puteți câștiga respect și chiar atenția fetelor ”, a spus Noor-ul Uda Sherzad, antrenorul național.

El a spus că dopajul a fost o problemă majoră cu care se confruntă Federația Culturismului și atât culturisti profesioniști, cât și amatori într -o țară în care sistemul de testare nu există nici măcar.

În Bush Bazaar, numit pentru fostul președinte George W. Bush, zeci de magazine și tarabe vând scuturi de proteine și suplimente alături de echipamentele de luptă și haine militare din SUA care „au căzut dintr -un container” pe traseul către bazele militare americane din țară.

„Recunosc că unele dintre aceste proteine nu sunt autentice și au fost reumplute în Pakistan”, a spus negustorul Abdul Mateen.

„Dar aceste articole au clienți obișnuiți și sunt ieftine”, a spus el, arătând spre zeci de pachete sau sticle de proteine învechite, creatină și steroizi pe podeaua magazinului său.

Mateen a spus că controlorii de la Ministerul Sănătății vizitează rareori piața, dar suplimentele ilegale de culturism nu au fost oricum pe lista lor de verificare.

Apelând la suplimente o influență străină malignă, Mohammad Nabi, care antrenează noii veniți la o sală de gimnastică din Kabul, a spus că vor exista întotdeauna sportivi care au căutat recompense fără efort.

„Aproape toți cei care merg la sală sunt dornici să folosească acest lucru în achiziție pentru a obține definiția musculară înainte de timp”, a spus el.

„(Dar) unii dintre ei nu pot citi sau scrie și achiziționează medicamente expirate care le pot deteriora grav sănătatea în câteva luni. De ce ne ucidem prin propriile noastre mâini. ”

sursă

Afganii plătesc prețul pentru flexarea mușchilor lor De Hamid Shalizi Kabul (Reuters Life!)-Arif Sakhi a prevăzut și și-a propus mușchii bine uleiați pentru a câștiga coroana „domnului Afganistan” la începutul acestui an, dar în spatele acelui fizic perfect sculptat, organele sale importante se descompun sub tulpina abuzului de steroizi. Moartea lui Sakhi, luna trecută, la…

Leave a Reply

Your email address will not be published.