Contractele MMA Manager – Un aspect important

Primul indicație de luptători contractuali este uneori cel mai rău. Oferta lor cu managerul lor.

Lumea administrației MMA este slab reglementată. Acesta variază de la jurisdicție la jurisdicție, precum și cerințele sunt mult sub cele din sporturile sindicalizate, unde asociațiile de jucători impun praguri stricte pentru certificarea agentului.

În unele specifică, precum și provinciile, oricine poate fi manager. Tot ce trebuie să faci este să stai unul și, Presto, te califici.

La altele, managerii cerința de a solicita o licență, precum și nimic mai mult. În acestea, comun pentru licențiere este scăzut. Unele jurisdicții impun limitări, cum ar fi taxele maxime care pot fi percepute, precum și lungimile contractului CAP. Alții merg mai departe, precum și au nevoie de contracte de luptă/manager pentru a fi pe formulare autorizate de compensare. De obicei, aceste titluri nu sunt respectate. Mulți manageri care sunt autorizați nu se deranjează să fie autorizați în toate jurisdicțiile în care clienții lor susțin, precum și de unde iau o reducere a poșetei de luptă. Acest lucru este în mare măsură necontestat, precum și există câteva exemple de comisii atletice care se prăbușesc asupra practicilor de administrare exploatatoare.

Pe scurt, Administrația Sporturilor de Battle este Vestul Sălbatic, unde în mare parte orice merge. Câteva dintre cele mai grave contracte de luptă care indică cei cu manageri proprii, aceștia din urmă care ar trebui să caute interesele cele mai bune ale clienților lor, în schimb, încep în mod obișnuit conexiunea cu un contract de exploatare.

De -a lungul anilor am avut șansa să navighez pe numeroase contracte de administrare. Mai jos sunt exemple ale câtorva dintre clauzele pe care managerii le -au solicitat luptătorilor să indice cu anumite subiecte pe care luptătorii ar trebui să le evalueze critic înainte de a fi de acord cu termenii.

Lungimea – cu atât mai mult cu atât mai bine pentru manageri, nu pentru luptător

Dacă managerul dvs. face o sarcină neplăcută, doriți să fiți conectat la serviciile lor pentru o lungă perioadă de timp? Cel mai probabil nu. Gândiți-vă la o legătură scurtă cu o dată de sfârșit fermă în care puteți reevalua dacă este o conexiune potrivită pentru cariera dvs. înainte.

„Managerul va reprezenta doar concurentul pentru un mandat de doi ani sau opt lupte [oricare dintre acestea este mai lung] … Condițiile acestui contract se vor întrerupe pentru răni care durează mai mult de 60 de zile.”

„Luptătorul angajează manager ca unic, precum și special în jurul reprezentantului personal mondial pentru o perioadă de 3 ani”

„Contractul actual este pe o durată preliminară de trei ani … La sfârșitul acestei perioade, contractul va fi reînnoit ulterior pentru o perioadă ulterioară de trei ani, cu excepția cazului în care una sau cealaltă dintre sărbător un sfârșit al contractului la termenul său ”

PLAY – Să ne asigurăm că obținem o felie din toate acestea!

Managerii ar trebui să adauge valoare. Acestea ar trebui să fie plătite relativ pentru noi șanse pe care vi le oferă, precum și deasupra celor pe care le puteți obține pe cont propriu fără ajutorul lor. Dacă percep o parte din plata dvs. pentru serviciile lor, ar trebui să vă asigurați că acestea sunt cele care vă aduc această metodă în primul rând. Ar trebui ca managerul dvs. să aibă dreptul la o porțiune dintr -un bonus Win? Bonusuri discreționare? Alți factori numai pe baza performanței dvs.? Evaluare cu atenție clauze ca acestea pentru a vă asigura că sunteți în regulă cu managerul care luați o parte din toate aceste fluxuri de venituri potențiale:

Taxa de conducere va fi percepută pe „Venituri brute asociate cu lupte, precum și în luptă. Pentru funcția acestui contract va fi definită ca: poșeta de luptă, bonusul câștigător al luptătorului, semnarea luptătorului sau bonusul de semnare din nou, oricare/și toate celelalte bonusuri de luptă, bonusul de plată al luptătorului, dacă este cazul, precum și toate celelalte bonusuri.

Taxa de management va fi percepută pe „toate dezvoltările de compensare, premii sau contribuții monetare obținute de sportiv în limitele activității sale (bani premiați, bonusuri sau orice tip de alte considerații obținute în programul de orice tip de tip de atac, luptă , concurență sau expoziție, contribuții monetare din contracte în raport cu activitatea sa mixtă de arte marțiale ”

Taxa de conducere va fi percepută pe câștigurile brute „Pentru funcțiile prezentului acord, termenii„ venit brut ”vor include, fără limitare, toate salariile, taxele, veniturile, reziduurile, redevențele, câștigurile sau câștigurile (fie în bani, fie în natură, de asemenea ca incluzând, fără limitare, cadouri, bonusuri), orice tip de, precum și toate sumele rezultate din activitățile luptătorului în artele marțiale mixte, precum și problemele asociate, precum și utilizările rezultatelor, precum și veniturile acestora, plățile pentru încetarea încetării Activitățile de luptă, plățile pentru a se abține de la orice tip de astfel de activități, precum și de plățile în legătură cu soluționarea sau cealaltă dispoziție a oricărui tip de conflict cu privire la activitățile declarate, care sunt obținute direct sau indirect, obținute sau de către concurent sau moștenitorii săi, Executori, administratorrator sau atribuie sau prin orice tip de altă persoană, firmă sau companie în numele său, fără deducerea vreunui tip de natură sau sortare. ”

Când obțineți mai puțin, nu!

Uneori, salariul dvs. va scădea în funcție de greutatea lipsă, nu va primi un bonus de câștig, amenzi pentru transgresiuni etc. Ar trebui ca managerul dvs. să mai primească o bucată completă din plăcintă? Unii manageri cred așa:

„Fighter este de acord că acuzațiile managerului nu sunt supuse la fel de bine, întrucât nu vor fi reduse pe baza niciunui tip de taxă percepută împotriva concurentului (de exemplu, nereușind să aibă greutate) în legătură cu activitățile sale mixte de arte marțiale.”

Exclusivitate pentru concurent, însă nu manager

Managerul dvs. va insista ferm asupra reprezentantului special. Cu toate acestea, se vor ocupa de alți clienți. În ce măsură gestionează mai mulți sportivi decât se pot descurca, în timp ce îți îndeplinesc încă responsabilitatea pentru tine? Exact cum vor preveni conflictele de interese pentru a se asigura că nu vor transmite cele mai bune interese atunci când aterizează oferte pentru alți sportivi pe care îi reprezintă?

„În furnizarea acestor servicii de administrare, managerul va fi special în jurul reprezentantului mondial. Cu toate acestea, concurentul recunoaște că managerul fie în prezent efectuează sau are în vedere să efectueze exact aceleași sau similare servicii pentru alte persoane decât Fighter, precum și că nimic conținut aici nu va restricționa dreptul de manager de a continua sau de a începe toate aceste activități ”

„În furnizarea acestor servicii de reprezentare, managerul va fi special al lui Fighter în jurul reprezentantului mondial. Concurentul recunoaște că managerul fie în prezent efectuează sau are în vedere efectuarea aceluiași servicii exacte sau similare pentru persoane sau entități, altele decât luptător, precum și că nimic conținut aici nu va restricționa dreptul de manager de a continua sau de a începe toate aceste activități. ”

Luptătorii își protejează managerii

Managerilor le place să -și acopere bazele. Dacă vor fi trimiși în judecată, ar putea căuta o despăgubire de la tine. Clauze de evaluare ca acestea, asigurați -vă că le înțelegeți, precum și consimțiți -le înainte de a semna pe linia punctată:

“Fighter este de acord să despăgubească, precum și să dețină manager inofensiv împotriva pierderii sau a pierderii sau a costurilor amenințate din cauza răspunderii sau a răspunderii prospective a concurentului pentru sau a rezultate din orice tip de declarații pentru daunele din acordurile de administrare anterioare.”

„Luptătorul va despăgubi, proteja, precum și deținerea managerului inofensiv, precum și împotriva oricărui tip, precum și a tuturor pierderilor, creanțelor, daunelor sau pasivelor, costurilor, precum și cheltuielile, inclusiv fără limitare, taxe legale rezonabile, precum și cheltuieli , la care managerul poate ajunge să fie supus unui proces ca urmare a sau în legătură cu orice tip de informații furnizate de concurent către Manager ”

ARBITRAJ

Dacă aveți un conflict cu managerul dvs., puteți lua măsuri legale împotriva lor? În ce jurisdicție? Cu ce opțiune de lege? Sunteți supus arbitrajului cu taxe din față atât de costisitoare încât veți fi reticenți să vă exercitați drepturile?

„Orice, precum și toate revendicările, litigiile, precum și controversele care decurg din sau în legătură cu prezentul contract, precum și orice tip de documente sau instrumente executate în legătură cu acesta sau interpretarea acestora, vor fi rezolvate prin arbitrajul obligatoriu”

„Orice, precum și toate revendicările, litigiile, precum și controversele care decurg din sau în legătură cu prezentul contract, precum și orice tip de documente sau instrumente executate în legătură cu acesta sau în continuare a acestuia sau a interpretării acestora, se rezolvă prin arbitraj de un judecător pensionar. Orice tip de acest arbitraj se va desfășura cu încredere … Decizia oricărui tip de acest arbitraj este obligatorie pentru sărbători, precum și va fi complet executorie în orice tip de instanță de jurisdicție competentă. În cazul unui arbitraj, sărbătoarea predominantă va avea dreptul la recuperarea acuzațiilor de avocat rezonabil, precum și a altor costuri suportate în aplicarea condițiilor din acest contract sau pentru încălcarea acestuia. ”

Luptătorii vor promova managerul?

Se presupune că managerii își promovează luptătorii. Multe contracte se încadrează în limbajul care se întoarce cu capul în jos, unde concurentul este de acord să promoveze serviciile managerilor lor. Credeți dificil la cine servește a cărui interese cele mai bune în relație.

„Fighter autorizează managerul să -și folosească numele, precum și asemănarea în legătură cu protejarea, precum și păstrarea șanselor de sponsorizare/aprobare în numele luptătorului în timpul termenului acestui contract. Aceasta include, însă, nu este limitată la utilizarea numelui luptătorului, precum și a asemănării pe site -ul managerului, precum și în materiale de publicitate managerului. ”

„Sportivul autorizează managerul să -și folosească imaginea și/sau numele său pentru a prezenta sau pentru a promova marca (manager) prin orice tip de mijloace sau orice tip de medii de orice tip de tip.”

„Luptători de luptă pentru manager dreptul la uTilize numele lui Fighter, porecla, fotografia, precum și asemănarea în legătură cu promovarea concurentului, precum și cu managerul, afiliații săi, precum și principalele. concurentul acordă prin prezenta managerului Managerului nerestricționat din întreaga lume dreptul de a mărfuzi, vinde, folosi, edita, disemina, afișa, reproduce, tipări, publica, precum și realizează orice tip de alte utilizări ale numelui, porecle, imagine, sobriquet, voce , persona, semnătura, asemănarea și/sau biografia, precum și alte proprietăți rezidențiale intelectuale ale concurentului fără niciun tip de plată suplimentară către luptător, pentru funcțiile de publicitate, promovare, publicitate, precum și exploatarea managerului, afiliații săi , precum și principale. ”

Să păstrăm lucrurile secrete

Mulți manageri nu doresc să apară cuvinte cu privire la tarifele pe care le taxează sau la ceilalți termeni contractuali. Sunteți bine cu o clauză de confidențialitate contractuală în care puteți fi trimis în judecată pentru a discuta despre fapte în mod public?

„Luptătorul nu va dezvălui niciun tip de a treia sărbătoare (altul decât lucrătorii săi, precum și agenții (inclusiv consilierul personal), în capacitatea lor ca atare, pe bază de cunoaștere), orice tip de informații cu privire la ceea ce privește Termeni, precum și prevederi ale prezentului acord ”

„Cu excepția cazului în care este nevoie de legislație, condițiile acestui contract sunt strict confidențiale, precum și nu vor fi divulgate în niciun moment la niciun tip de a treia sărbătoare (altele decât consilierii lor experți), fără acordul prealabil scris al ambelor părți.”

Ce are de făcut cu exactitate managerul?

În afară de a lua o parte din câștigurile dvs., contractul scrie ce va face managerul pentru dvs.? Multe contracte MMA Fighter/Manager afirmă un pic valoros despre obligațiile managerului. Contractul ar trebui să precizeze exact ceea ce trebuie să îndeplinească pentru a -și îndeplini obligațiile de a vă face față. Prin metodă de exemplu, California specifică contractul de manager de probă de compensare atletică explică obligațiile de mai jos. Acest lucru este departe de o listă cuprinzătoare, cu toate acestea, un punct de plecare pentru a analiza tipurile de termeni pe care îi doriți ca managerul dvs. să fie de acord:

Managerul este de acord: 1. Pentru a asigura boxerul că cota de bani a boxerului câștigată în conformitate cu prezentul contract nu va fi mai mică decât pe an în timpul termenului acestui contract sau managerului va plăti boxerului diferența dintre suma câștigată, precum și. 2. Pentru a utiliza cele mai bune eforturi ale managerului pentru a asigura concursuri de box remunerative, precum și în orice moment pentru a acționa în cea mai bună rată de dobândă a boxerului. 3. Pentru a nu efectua niciun contract pentru un concurs de box în care managerul are o rată de dobândă monetară directă sau indirectă sau contractuală în adversarul boxerului. 4. Pentru a reda o contabilitate completă, adevărată, precisă, precum și detaliată pentru boxer, precum și compensații, dacă compensația solicită. Contabilitatea declarată include, cu privire la orice alt concurs, expoziție sau potrivire: (a) suma de bani obținută de managerul referitor la concurs, expoziție sau meci; (b) suma de bani plătită cu adevărat boxerului, (c) suma de bani datorată managerului de către boxer, cu toate acestea, cu toate acestea, nu se declară nicio sumă de bani în temeiul prezentei subsecțiuni, care nu poate fi fundamentată de o chitanță semnată de către Boxer în termen de treizeci (30) de zile după ce Boxer trimite o cerere scrisă a unei contabilități, prin poștă licențiată către manager. Boxerul va trimite o copie a oricărui tip de cerere făcută managerului către compensație prin e -mail de rutină. 5. Pentru a menține înregistrările managerului oferite, precum și deschise pentru inspecție de către boxer și/sau compensația la cerere.

Cei 2 cenți ai mei –

Este mult mai ușor să nu indicați un contract slab decât să ieșiți dintr -unul după fapt. La începutul conexiunii, luptătorii ar trebui să ceară ca managerii să -și pună banii acolo unde le este gura. Contracte pe termen scurt. Simplu de încheiat. Creați rezultate.

Înțelegeți -vă contractul înainte de a -l indica. Dacă termenii nu servesc interesele cele mai bune negociază, precum și le modifică. Dacă acest lucru nu funcționează, gândiți -vă dacă managerul dvs. sugerat are o formă potrivită pentru dvs.

Publicitate

Imparte asta:
Stare de nervozitate
Facebook

Ca aceasta:
Ca încărcarea …

Legate de

Anticii lui Ali Abdelaziz vor aduce consecințe disciplinare din Comisia Atletică din Nevada? 17 octombrie 2019
Sunt secunde în mod legal responsabili pentru leziunile concurente? 2 iulie 2020
Care este exact funcția UFC în McGregor / Mayweather Superfight? 15 iunie 2017 Cu 2 comentarii

Primul indicație de luptători contractuali este uneori cel mai rău. Oferta lor cu managerul lor. Lumea administrației MMA este slab reglementată. Acesta variază de la jurisdicție la jurisdicție, precum și cerințele sunt mult sub cele din sporturile sindicalizate, unde asociațiile de jucători impun praguri stricte pentru certificarea agentului. În unele specifică, precum și provinciile, oricine…

Leave a Reply

Your email address will not be published.